Sant Magí Dimecres 19/08

DIADACASTELLERA

PUBLICITAT

L’agenda de les festes de Sant Magí cada día al teu abast. En poc mes de dos minuts, repassem el mes destacat d’aquests díes de festes de la ciutat.

Diada de Sant Magí amb actes religiosos des de primera hora del matí. La Ciutat s’ha despertat a toc de gralla i timbals preparant l’ofrena floral que tindrà lloc a les 12 del matí a l’església del Portal del Carro. Abans però, hi haurà la missa cantada.

La diada ve acompanyada de Castells. A dos quarts de dotze del matí esta prevista l’entrada de les colles castelleres participants en la plaça de les Cols per donar el tret de sortida a les 12 en punt a la jornada castellera on una any mes, Torres i pilars agafen protagonisme per Sant Magí.
Hem parlat amb les 4 colles que hi participaran, la colla Vella dels Xiquets de Tarragona, la colla Jove, els Xiquets del Serrallo i la Colla Castellera de SpiSP, per veure com d’important i emocionant és una diada tan marcada com la d’avui per les colles de la ciutat. Els escoltareu, per ordre d’actuació a la diada d’avui:

1- Jordi Gaià de la Colla Castellera SPiSP

2- Isaac Herrera dels Xiquets Serrallo


3- Carles Ribas de la Jove de Tarragona


4- Roger Peiró dels Xiquets Tarragona.

 

I aquesta tarda tenim la professó de Sant Magí. A les set, l’anada amb tot el Seguici de Sant Magí, des de la plaça de la Font fins al portal del Carro os està previst a dos quarts de vuit, l’inici de la Professó del Sant. A les nou aproximadament, tindrà lloc l’Entrada del Sant a la capella del portal del Carro acompanyat per la pirotècnia tradicional. Tot seguit d’endinsar-se la imatge pel Portal, des de la plaça de la Pagesia, és farà la pujada de pilars caminant de les colles castelleres.
A un quart de deu hi haurà la Tornada del Seguici fins a la plaça de la Font on tindrà lloc un cop arribin, la Tanda de lluïment del Seguici que clourà aquest Sant Magí 2015.

PUBLICITAT