Salvador Ferré: “El Consell Comarcal és una institució molt present en el dia a dia de la ciutadania”
El Consell Comarcal del Tarragonès compta amb un pressupost de més de 25 MEUR per aquest any, posant gran part dels seus recursos en les àrees d’ensenyament i serveis socials. El Consell és l’encarregat de donar assistència a la ciutadania de tots els municipis de la comarca, a excepció de la ciutat de Tarragona, a més d’administrar competències clau com el transport escolar o les beques i ajuts de menjador. Tot plegat afecta a moltes persones del territori.
Malgrat això, la sensació és que el Consell Comarcal continua sent una de les administracions menys reconegudes per la ciutadania. El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Salvador Ferré, accepta que, com a mínim, és una institució desconeguda, però molt present al dia a dia de la ciutadania. Així ho ha assegurat al programa ‘Bon Dia Tarragona’.
Ferré deixa clar que el fet de ser el Consell Comarcal d’una comarca amb una capital tan gran com Tarragona fa que tingui una realitat diferent a la d’un consell comarcal “més rural”. Però ha defensat que la tasca que es fa ha d’existir, i si no la executés el Consell “ho hauria de fer una altra administració”.
La mort d’una treballadora a mans d’un pres genera protestes al centre penitenciari Mas d’Enric
Aquest dimecres, una cuinera del centre penitenciari, de Mas d’Enric, al Catllar, va morir a mans d’un pres que es va suïcidar posteriorment. L’assassinat ha generat durant la resta de la setmana, protestes tant a Mas d’Enric com a altres presons catalanes. Fins a sis sindicats de presons han demanat la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó. consideren la mort de la treballadora és “resultat d’unes polítiques erràtiques i allunyades de la realitat penitenciària”.
Concretament a Mas d’Enric, es va dur a terme una protesta durant tota la jornada de divendres. Des de quarts de sis del matí, entre 200 i 300 persones es van anar concentrant a les portes del centre penitenciari de per denunciar la mort d’una companya en mans d’un reclús. “Tots som Núria” i “consellera dimissió” van ser els dos càntics més repetits de la jornada. A quarts d’una del migdia, els familiars de la víctima es van traslladar fins al centre a recollir les seves pertinences entre aplaudiments i mostres de suport per part dels concentrats.
Durant la jornada de protesta, els reclusos van ser tancats a les cel·les i no se’ls va permetre sortir a les zones de lleure.
S’arxiva la denúncia de l’accident de l’atracció Tomahawk de PortAventura
Un altre apunt en successos. S’ha arxivat la denúncia dels afectats per l’accident de l’atracció Tomahawk de PortAventura. Segons ha pogut saber l’ACN, el jutge ha decretat el sobreseïment del procediment en considerar que no hi ha indicis de delicte.
Adjudiquen per 1,9 MEUR la fase 2 d’integració de l’antic traçat ferroviari entre Cambrils i Salou
Adif Alta Velocidad destinarà 1,9 milions d’euros a les obres que han de completar la integració de l’antic traçat ferroviari entre Cambrils i Salou. La fase 2 del projecte abasta un tram d’uns vuit quilòmetres entre la riera d’Alforja de Cambrils i l’estació de Salou-Port Aventura.
Entre altres, es millorarà la permeabilitat transversal i l’adequació de diversos passos a nivell. També es construirà una passarel·la de pas al final del recorregut de Salou i es dissenyaran sistemes de micromobilitat en un traçat on es preveu l’aprofitament parcial per al tramvia del Camp de Tarragona. L’actuació, a càrrec de Roma Infraestructures i Serveis, complementarà la via cívica al traçat entre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Cambrils.
Sis municipis del Camp de Tarragona compartiran una aplicació per donar servei policial de proximitat
Tarragona, Reus, Cambrils, Mont-roig del Camp, Constantí i la Canonja s’han unit per posar en marxa una aplicació per telèfons mòbils que permetrà donar un servei policial de proximitat. L’eina s’espera que pugui entrar en funcionament a principis de l’any que ve i permetrà de manera ràpida que si els usuaris es troben en una situació d’emergència puguin avisar la policia municipal per tal de rebre ajuda.
El ciutadà s’haurà de donar d’alta i facilitar les seves dades. Si es troba en perill, podrà activar l’alerta. Remotament els agents podran geolocalitzar-lo i accedir a la càmera i micròfon del telèfon mòbil. Els impulsors confien que més municipis de l’entorn se sumin a una iniciativa pensada en clau metropolitana.