Compartir

Aquest divendres 19 de maig destaquem l’augment de diagnòstics de menors amb TDAH, la macro-operació antidroga a Tarragona aquest dijous i les agressions als professionals sanitaris.


Més casos diagnosticats del TDAH

Augmenten el nombre de diagnòstics de Transtorn de dèficit d’Atenció i Hiperactivitat i Tarragona. Els menors diagnosticats de la regió sanitària de Tarragona han passat de 723 casos l’any 2010 a 1040 casos el 2016. Un augment significatiu, però que no implica que hi hagi més menors amb aquesta malaltia, sinó que ara hi ha més mitjans per diagnosticar-la. D’entre els menors diagnosticats, no tots prenen medicació, i des de.

CSMIJ expliquen que el fàrmac el que fa és augmentar el nivell de dopamina, però que només es subministra en els casos imprescindibles. Ens ho explica Adela Massana, psiquiàtrica i coordinadora de Centre de Salut Mental Infanto Juvenil.

El TDAH és un transtorn que es deu a la immaduresa del sistema nerviós que causa manca de concentració en tasques poc motivadores. A causa dels seus símptomes, com millor s’adapti l’entorn al jove, menys medicació serà necessari. Els consells dels experts doncs, són intentar detectar els símptomes aviat, buscar l’ajuda de psicolegs i pedagogs i intentar adaptar l’entorn a les necessitats cognitives dels menors.

L’operatiu antidroga a Tarragona

Aquest dijous Tarragona ha estat l’epicentre d’una macro-operació policial antidroga, liderada per Mossos d’Esquadra. La majoria de detencions s’han realitzat al barri de Sant Salvador, als afores de la ciutat. El balanç provisional de detinguts és d’una vintena i de 9 registres i entrades domiciliàries. Encara no es poden descartar noves intervencions per part dels Mossos d’Esquadra, en una operació contra la venda al detall de drogues, sobretot cocaïna, que es manté sota secret de sumari.

Rayo vs Nàstic des de les 19:30 h a rctgn.cat

Pel que fa als esports, el Nàstic de Tarragona s’enfronta aquest vespre a partir de les vuit al Rayo Vallecano. Després de la notícia de la petició de dimissió de Juan Merino, els grana busquen un triomf per allunyar-se de la zona de descens a un escenari complicat com Vallecas. Per fer boca podeu escoltar el Localitat Grana d’aquest dijous amb Carles Cortés i JuanFran Moreno. Nosaltres, l’equip de transmissions de Ràdio Ciutat ens hi posarem, a partir de dos quarts de set.

Agressions a professionals sanitaris

L’hospital Joan XXIII va notificar 10 agressions a professionals sanitaris el 2016. Ho ha explicat ACN, que també comenta que al conjunt del Camp de Tarragona se’n van registrar 41 i a les Terres de l’Ebre, 4. En total, l’Institut Català de la Salut va tenir 490 casos de violència a Catalunya, 58 de físiques. Més de la meitat, les van patir els facultatius, i es van donar sobretot a l’atenció primària i a l’àrea metropolitana.

Temps

Pel que fa al temps, cel ennuvolat a primera hora del matí que donarà pas a les clarianes. Les temperatures es mantindran, deixant màximes de 22 graus i mínimes de 14.

Apunt

Adrià Recasens en porta en un nou Plaça Corsini diversos continguts d’oci i culturals de la ciutat, un d’ells és l’entrevista amb el blogger Javi Barquin del blog YO NO LO TIRARIA, que formava part del programa estiu jove.