Mario fa embogir al Nou Estadi regalant la victòria al darrer sospir

El Nàstic de Tarragona guanya al Tarazona al Nou Estadi (2-1) en un partit espès del conjunt tarragoní que s’ha acabat decidint amb un gol de Mario Rodríguez en la, pràcticament, última jugada del partit. Els grana han trobat aquell premi que en setmanes anteriors havien merescut molt més que avui i que els havia privat d’acumular més punts. S’equilibra una mica la balança i el Nàstic se situa molt a prop de les places de “play-off”.

Ha començat accidentat el partit. Desgraciadament, Marc Trilles ha hagut d’abandonar el terreny de joc lesionat després d’una mala caiguda quan tan sols s’havien jugat tres minuts. Més enllà d’aquesta acció, no ha començat especialment bé el Nàstic el partit. Ha aconseguit el Tarazona fer-se fort en els duels i a partir del joc directe impedir que el Nàstic el dominés. En aquest context ha aparegut l’estratègia. Al minut 10, Andy ha servit una brillant centrada perquè Jaume Jardí rematés de cap al fons de la xarxa.

S’avançaven els de Dani Vidal, però no ha millorat el gol les sensacions del Nàstic. L’equip no ha trobat la pilota, més enllà d’ocasions comptades, i malgrat que no ha concedit gaire no se’l veia còmode. S’ha arribat al descans amb l’avantatge, però a l’inici de la segona meitat aquesta incomoditat s’ha convertit en un error. De nou, com ja va passar a Salamanca, una mala sortida de Varo en una centrada ha regalat l’empat a Cubillas.

Encaixar ha provocat una reacció immediata dels granes, amb més empenta que idees. Ha pogut arribar el segon, però ni tan sols s’han trobat rematades clares. De nou, la major amenaça han estat les accions a pilota aturada. I, en un servei de cantonada, Jardí ha perdonat el segon en un remat sol al segon pal que ha aturat Yoel.

I fins aquí. Res més del Nàstic, tot semblava acabat. Però ja amb el temps afegit superat, al minut 98, una pilota llarga l’ha aconseguit controlar Jardí a la frontal per filtrar una meravellosa passada que ha recollit Mario per engaltar-la i fer esclatar la bogeria a les graderies.

El Nàstic s’ha quedat curt avui en la proposta, i no només a les àrees. L’actitud i intensitat ha tornat, res a veure amb la situació a Salamanca. Però l’equip ha encadenat, probablement, el segon pitjor partit de la temporada després de jugar el pitjor. Tot i això, l’ha acabat guanyant i se situa molt a prop del play-off. Un marcador que permetrà evitar el que hauria estat un moment delicat i, sobretot, intentar tornar al rumb previ a aquestes dues últimes setmanes des d’una major tranquil·litat i confiança.