Tarragona Daily | 112’4 milions a Tarragona

Els pressupostos deixen 112,4 milions al Camp de Tarragona

El projecte de pressupostos de la Generalitat per a l’any 2023 preveu una inversió total de 112,4 milions d’euros al Camp de Tarragona. Aquesta xifra suposa un augment del 0,7% respecte l’any anterior, amb un increment important a les comarques de la Conca de Barberà i el Baix Camp. A Tarragona destaquen els 10 milions que es destinaran a actuacions a l’Hospital Joan XXIII, partida on també s’esperen accions al CAP La Granja. Quant a edificis, es projecten també els 3 milions de l’Escola Arrabassada per adequació i millora del centre, i 1,6 milions al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili.

Joan XXIII
Pla general de la façana de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona el 20 de gener de 2016. (Horitzontal)

Així serà el Centre de Descarbonització de Catalunya, liderat a Tarragona

PUBLICITAT

Ignasi Cañagueral, president de l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona ha presentat durant l’assemblea de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, els detalls del centre de descarbonització de Catalunya, que liderarà la indústria tarragonina.

Aquesta és una iniciativa que compta amb cinc milions d’euros de pressupost de la Generalitat de Catalunya complementats amb l’acció privada dels sectors petroquímic, del ciment, la siderúrgia i la incineració. L’objectiu principal d’aquest centre és implementar tecnologies que capturin, emmagatzemin i donin sortida al diòxid de carboni produït per aquestes indústries. Tot amb la finalitat d’accelerar la descarbonització mentre l’hidrogen verd no sigui un vector plenament competitiu. El president de l’AEQT explica que “aquest projecte neix seguint altres iniciatives implementades a Europa”.

El nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona rebrà els primers interns aquest diumenge

El nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona ja està a punt per rebre les primeres persones internes. Serà aquest diumenge 5 de febrer quan alguns interns passin la seva primera nit a unes instal·lacions que segons ha destacat la consellera de Justícia de la Generalitat que s’ha encarregat de la seva inauguració, Gemma Ubasart i González, són innovadores i refermen l’aposta del govern pel règim obert. El centre ha suposat una inversió de 14 milions d’euros i és el primer centre obert mixt de Catalunya. Compta amb unes instal·lacions totalment equipades per acollir 141 interns. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat que la posada en marxa d’aquest centre dignificarà la ciutat.

Uns 43 habitatges seran rehabilitats i llogats per sota del preu de mercat

L’Ajuntament de Tarragona subvencionarà la rehabilitació de 43 habitatges de la ciutat, de les 49 sol·licituds que es van rebre, amb un total de 672.430,83 €. Els immobles entraran a formar part de la borsa de mediació. La consellera d’habitatge, Eva Miguel, ha assegurat que els preus de lloguer d’aquests pisos estaran entre un 10 i un 20% per sota del de mercat. Miguel declara que cal continuar en aquesta línia.

Tarragona desenterra el seu passat

A partir de març, un total de 28 plaques conformaran una ruta senyalitzant espais emblemàtics de Tarragona que a vegades no són explicats, per tal de donar informació sobre el patrimoni més desconegut. A més també s’hi podrà comptar amb un codi QR per escanejar-lo que permetrà potenciar el comerç local. La ruta va complementada amb un material informatiu, per una banda, una guia escrita en quatre idiomes, català, castellà, anglès i francès i un mapa que permet realitzar el recorregut. Aleix Rovira, historiador, museòleg i un dels impulsadors d’aquest projecte, recalca la importància de recuperar el llegat històric de la ciutat.

PUBLICITAT