Tarragona Daily | El nou PLASEQTA

El PLASEQTA comptarà amb 4 simulacres amb avís mòbil per a tota Catalunya

El PLASEQTA millorarà la formació als treballadors del polígon, augmentarà els seus recursos, la Generalitat tindrà més pes en la seva gestió i passarà a ser un pla per a tota Catalunya. Aquests són els eixos principals de les noves mesures anunciades pel conseller d’interior, Joan Ignasi Elena. La nova campanya de comunicació per informar de les mesures i estrategia a la ciutadania que suposarà una inversió de 450.000€ i també destaca que la gestió dels avisos via mòbil per a situacions d’emergència passarà a mans de la Generalitat i que s’extendrà a tot el territori. Segons el conseller Elena, l’objectiu es fer 4 simulacres arreu de tota Catalunya.

qualitat de l'aire

Canvis de mercat i el conflicte de l’estiba endarrereixen operacions al Port

PUBLICITAT

Aquest final d’any ha acumulat un conjunt de factors que està endarrerint les operacions del Port de Tarragona. Fet que ha provocat que es puguin veure fins a 22 vaixells des de les platges tarragonines fent cua per entrar al port tarragoní. Saül Garreta, entrevistat al Bon Dia Tarragona, explica que un dels principals motius és “l’actual conflicte de l’estiba”, però també s’ha de tenir en compte altres factors com el canvi de mercats del cereal per la manca d’importació Ucraïna. Del conflicte de l’estiba diu que està “en vies de solució, tot i que no serà inmediata”.

El Port vol gestionar el pas soterrat de la plaça dels Carros

També ha parlat sobre la situació de les escales mecàniques de la plaça dels Carrosque  comparteix competències entre el Port de Tarragona, l’Ajuntament i ADIF. Ara Garreta ha avançat que el seu arranjament passa per un projecte renaturalització de tot l’espai d’entrada al port seguint la mateixa línia del que es va fer amb la passarel·la del passeig marítim. A més garreta assegura que el Port “pretén quedar-se amb les competències de manteniment del nou pas soterrat”.

L’Ajuntament rep 3,5 MEUR per impulsar el turisme verd

L’Ajuntament de Tarragona ha guanyat un Next Generation de 3’5 MEUR pel projecte “Tarragona entre blau i verd”. El projecte principal, que s’emportarà més d’un milió d’euros serà la creació d’un tanc Anti-DSU al barri de La Mora que retindrà les aigües brutes que s’aboquen al canal durant les pluges torrencials. En segon lloc, queda el projecte de convertir en zona de vianants els carrers Gravina i Sant Pere del Serrallo. A més el projecte compta amb altres accions com la millora del camí de ronda, millorar la il·luminació i neteja de les platges urbanes, cosir els carrils bici o implementar el 5G al barri del Serrallo. Escoltem a Pau Ricomà, alcalde de Tarragona.

La 4ª etapa de La Vuelta es decidirà a Tarragona

La Volta Ciclista a Espanya tindrà presència a la província de Tarragona. La 78ª edició d’una de les competicions més importants a nivell internacional recorrerà els carrers de la ciutat de Valls i finalitzarà la quarta etapa a la capital provincial. La regidora d’esports de l’Ajuntament de Tarragona, Maria José López, assenyala que la ciutat és una referència per acollir esdeveniments esportius de primer nivell.

PUBLICITAT