Tarragona Daily | La nova terminal

En marxa la nova terminal de creuers del Port

La construcció de la nova terminal de creuers començarà en els pròxims 15 dies, tal com ha avançat el Diari Més. Dijous passat, representants de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) i de l’empresa Global Ports Holding (GPH) van celebrar una darrera reunió per tancar el calendari d’unes obres que no descarten que puguin arrencar aquesta mateixa setmana. Segons ha pogut saber diari més, GPH preveu que la terminal pugui entrar el funcionament el maig del 2024. Això vol dir que els treballs per construir el nou edifici duraran aproximadament un any.

Port creuers

El Tetafest es consolida en una 2a edició amb més de 5.000 assistents

PUBLICITAT

La segona edició del Tetafest, el festival feminista i LGTBIQ+ de Tarragona, s’ha tancat amb un èxit rotund de públic i avança en el seu camí per consolidar-se com una cita permanent del calendari cultural de la ciutat. L’organització calcula que més de 5.000 persones han passat pel recinte del Camp de Mart des de divendres a la tarda i durant tota la jornada de dissabte. Només la cita estel·lar del festival Teta, el macroconcert de divendres amb la Mala Rodríguez, Mabel Flores i Samantha Hudson ja va congregar més de 1.500 persones, fet que el converteix en un dels esdeveniments de pagament més multitudinaris del que va d’any a Tarragona. La recaptació del Tetafest està destinada a l’associació Heroïnes Anònimes, entitat que treballa per ajudar les víctimes de violències masclistes al Camp de Tarragona.

Set detinguts per estafar més de 100.000 euros amb targetes falses

En successos, un operatiu de la Guàrdia Civil, la Gendarmeria francesa i l’Europol ha acabat amb la desarticulació d’una organització delictiva assentada a les províncies de Tarragona, Saragossa i Castelló. Han detingut set persones acusades d’estafar més de 100.000 euros amb targetes falses. Els presumptes autors clonaven les targetes de pagament, que s’utilitzaven, sobretot, per pagar peatges francesos. 

Per aquest motiu, els detinguts estan acusats de falsificació de mitjans de pagament, ús fraudulent de targetes de pagament i blanqueig de capitals. Una de les zones on treballava l’organització és a la demarcació de Tarragona. De fet, dues de les detencions s’han fet a Reus. Una altra ha estat a Martorell, una a Castelló, una a Saragossa i dues més a Las Landas, a França.

Una quinzena de centres educatius de la ciutat projecten una Tarragona sostenible

Una quinzena de centres educatius han presentat els seus projectes per buscar una Tarragona més sostenible. Ha estat al Centre Cultural Antic Ajuntament de la ciutat en el marc de l’acte de cloenda del grup de treball ‘Lectura i entorn’, emmarcat en el Pla Educatiu d’Entorn. El tema escollit aquest curs escolar s’ha basat en un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, el qual vol aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles. La presentació dels projectes ha anat a càrrec de l’alumnat representant d’una quinzena de centres educatius de la ciutat.

PUBLICITAT