Tarragona Daily | Presó nova i presó antiga

La Generalitat referma la voluntat d’unificar els seus serveis a la presó

Les obres del nou Centre Penitenciari Obert de Tarragona, al costat del Francolí, ja estan acabades i la previsió és poder obrir-ho a l’inici del 2023. Un cop estigui operatiu es traslladaran els reclusos de l’actual presó a aquest nou espai, deixant vuit aquest edifici. Davant d’aquesta situació, el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Ángel Xifré, ha refermat la voluntat d’instal·lar en aquest espai la seu centralitzada dels serveis de la Generalitat.  Tot i reconèixer que aquest és un projecte llarg, el delegat assegura que ja ha iniciat converses amb l’alcalde de Tarragona per determinar les necessitats de la Generalitat.

presó

La bronquiolitis es dispara a Tarragona i comença a afectar a pediatria

PUBLICITAT

La taxa de bronquiolitis es dispara al Camp de Tarragona arribant als 20 afectats per cada 100.000 habitants. Aquesta patologia està afectant especialment als menors d’un any i ha augmentat en gairebé cinc-cents afectats al Camp de Tarragona dins d’aquesta franja d’edat. La taxa de menors de quatre anys és també molt alta situant-se en 477 afectats per cada 100.000. Amb tot, l’Hospital Joan XXIII de Tarragona no pot parlar encara d’una situació de col·lapse a les urgències o la primària, ara si des del departament de Salut alerten que “la repercussió assistencial és presumiblement important en l’àmbit de la pediatria”.

La Diputació presenta els quarts pressupostos amb unanimitat del mandat

La Diputació de Tarragona ha presentat aquest dimecres els pressupostos per al 2023, xifrats en 198 M€, d’aquesta manera se situen com els més elevats de la història de l’administració superant els del 2022. Els comptes s’aprovaran per unanimitat en el ple d’aquest divendres tancant un mandat amb quatre pressupostos aprovats d’aquesta manera. Uns pressupostos enfocats principalment en la transició energètica i a la transició climàtica, que destinaran 900.000 € a la prevenció d’incendis, 600.000 € a la gestió de residus i 6M d’euros per a inversions per a la descarbonització. També es completaran amb una partida de 8,2 M€ el finançament de les inversions de la xarxa local de carreteres. Aquesta partida també contempla els 114 quilòmetres més de carreteres que arribaran amb l’aprovació definitiva del pla zonal de la xarxa local de carreteres.

El Banc d’Aliments demana més solidaritat i voluntaris pel Gran Recapte d’enguany

Aquest cap de setmana torna una nova edició del Gran Recapte d’Aliments, la gran cita solidària que cada any se celebra en els volts de Nadal. Enguany, es portarà a terme el 25 i 26 de novembre arreu de Catalunya. Eusebio Alonso, president del Banc dels Aliments de Tarragona, destaca que “aquest any és especial pel context social i econòmic” i demana a la ciutadania que es solidaritzi i participi, tot i la complicada situació, Alonso creu que encara queda molta conscienciació.

Aprovada la rehabilitació del baluard de Sant Climent per un nou espai verd

La Comissió de Patrimoni de la Generalitat ha aprovat aquest dimecres la rehabilitació del baluard de Sant Climent, ubicat a l’antic solar de l’Hostal del Sol, al passeig de Sant Antoni de Tarragona. L’Ajuntament ha celebrat el primer pas administratiu per donar llum verda al projecte d’enjardinament i arranjament d’aquest espai i del monument, que permetrà la creació d’un nou espai verd al municipi

PUBLICITAT