Tarragona Daily Vespre | “El PSC apel•la al vot útil”

Sánchez i Viñuales es posicionen com la “política útil”

El Palau de congressos ha acollit aquest divendres l’acte de tancament de campanya del PSC a Tarragona on Rubèn Viñuales, alcaldable del PSC a la ciutat, s’ha envoltat de tota la seva militància, el primer secretari del PSC, Salvador Illa i el president de l’estat, Pedro Sánchez.

PSC acte final
PUBLICITAT

L’acte ha estat marcat per la “política útil” que proposen els socialistes, tant als municipis com a la Generalitat i a l’Estat. Pedro Sánchez ha demanat el vot al PSC per evitar tornar a “l’Espanya de les privatitzacions i les retallades” així com la “Catalunya de les discrepàncies”, assegurant que el seu partit “fa avançar Catalunya i Espanya plegades”. Sánchez ha tret pit d’una legislatura que considera “ha estat marcada per la pau social i la bonança econòmica”.

Rubèn Viñuales s’ha mostrat tranquil i confiat en l’alcaldia, assegurant que “governarà per transformar la ciutat”. Durant l’acte ha demanat al president de l’estat “cita per tirar endavant els projectes necessaris per a la ciutat”. El candidat ha criticat també l’acte d’ERC, assegurant que “només van parlar d’ell” i assegura que ell governarà per a tothom”.

Més enllà d’això Vñuales s’ha posicionat com un “candidat útil per transformar la ciutat” i ha remarcat també la necessitat de “comptar amb la complicitat de la resta de municipis del territori”.

El Tribunal de Contractes admet dos recursos del plec de la brossa

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha estimat parcialment els dos recursos en matèria de contractació interposats pel comitè d’empresa de FCC SA Tarragona en referència al contracte de la neteja licitat per l’Ajuntament de Tarragona. D’aquesta manera queda aturada la licitació del nou contracte. El tribunal especifica que no s’aprecia la concurrència de mala fe en la interpel·lació dels recursos. L’òrgan reconeix errors materials en les dades referents a la revisió de preus, demanant una correcció al contractant. 

El tribunal considera que la fórmula emprada pel consistori no és correcta, ja que no revisa els preus d’origen i fa servir un coeficient equivocat. El comitè d’empresa, per la seva part, considera aquest fet “premonitori del desenvolupament d’aquesta licitació”. L’ajuntament, en un comunicat ha expressat que “els equips tècnics i jurídics estan avaluant la resolució” per solucionar l’aspecte requerit pel tribunal. L’ajuntament assegura que la resolució del tribunal “dona la raó a les qüestions de fons aprovades pel consistori”.

L’adeu a una campanya decepcionant

El Nàstic de Tarragona posarà el punt final aquest cap de setmana a la temporada 2022-2023. S’acaba un any realment decebedor dels granes, que van arrencar la competició amb l’objectiu d’estar a la zona alta de la taula i han acabat salvant la categoria a la penúltima jornada. El comiat serà a casa, al Nou Estadi, davant un Alcoyano ja també salvat. Un partit sense pràcticament res en joc, malgrat que el Nàstic pot aferrar-se a un objectiu: la Copa del Rei. El tècnic, Dani Vidal, parla de com s’afronta aquest xoc.

PUBLICITAT