La CUP vol saber si la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional es van coordinar l’1-O

La CUP preguntarà si es van coordinar la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional l’1-O

PUBLICITAT

El grup municipal de la CUP preguntarà, aquest dilluns al ple de l’Ajuntament, si la Guàrdia Urbana de Tarragona es va coordinar amb la Policia Nacional durant el dia del referèndum. Els cupaires volen que l’alcalde aclareixi si l’1 d’octubre les policies locals i nacionals van tenir comunicació.

El dubte arriba després que, en l’informe facilitat després de la Junta de Portaveus de divendres, només s’apuntés a què no hi va haver cap coordinació prèvia a la jornada electoral. La CUP creu que la Guàrdia Urbana va col·laborar “al servei dels repressors” perquè van tallar el trànsit a la plaça Imperial Tàrraco, a la Rambla Vella i a Campclar, on s’hi feien registres.

Els cupaires també preguntaran sobre si la policia de la ciutat va suplir les mancances de transport dels agents de la Policia Nacional, des del vaixell amarrat al Port, a causa de la negativa de molts taxistes de traslladar-los, i si aquests conductors es veuran multats per no haver realitzat el servei.

La Medalla de la Ciutat serà per Creu Roja Tarragona

La Creu Roja de Tarragona rebrà la Medalla de la Ciutat d’enguany. L’Ajuntament té previst atorgar-li, a proposta de l’alcalde, després que s’aprovi en el Consell Plenari d’aquest dilluns. La distinció la reben aquelles persones o institucions que duen a terme una tasca en benefici de la ciutadania.

En el cas de la institució humanitària, es valora la seva tasca de ser a prop de les persones vulnerables, a través d’accions integrades, realitzades essencialment per voluntariat i amb una àmplia participació social i presència territorial. Actualment, Creu Roja compta amb 7.000 socis, 500 voluntaris i 80 treballadors a la base de Tarragona.

Diada final dels de Sant Pere i Sant Pau

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han celebrat la seva diada de final de temporada al Pla de la Seu, acompanyats dels Xiquets de Tarragona i els Xicots de Vilafranca. Els de la camisa verda han aconseguit completar el 2de7, el 3de8 (el novè de l’any), el 4de7a i el pde6.

Els Xiquets, preparant-se la diada de Tots Sants a Vilafranca, han fet el 4de7a, el 4de8 i 3de8. Mentre que els Xicots, per la seva banda, han fet un 4de8, que han intentat després amb agulla, un 2de7, un 3de8 i un pde5. Les dues colles tarragonines han acabat fent vanos de 5.

La Jove es queda amb els castells de 8 a l’Arboç

Després d’una diada intensa a Reus, completant diversos castells de 9, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha participat aquest diumenge a l’Arboç amb motiu del 15è aniversari de la represa dels Minyons d’aquest municipi.

Els del Cós del Bou han descarregat del 5de8, el 4de8, el 3de8 i el pde6. Estructures gens complicades per una Jove que la setmana vinent té una de les diades més importants del calendari: la de Santa Teresa al Vendrell, on podrien aconseguir completar el 4de9 sense folre.

PUBLICITAT