“La gran explosió”, el caos que es va apoderar d’ IQOXE

La nit del 14 de gener del 2020, va tenir lloc l’accident d’IQOXE a causa d’un error en la recepta del compost MPEG 500. Dins d’aquest marc els periodistes Rafa Marrasé i Toni Orensanz van escriure el llibre La gran explosió. Corrupció, perill i deixadesa a la petroquímica més gran del sud d’Europa, per parlar sobre aquest fet.

Imatge ACN
PUBLICITAT

Toni Orensanz, co-autor del llibre, asegura que aquella nit el caos es va apoderar de la petroquímica.

Amb aquesta situació, el Toni, juntament amb el Rafa Marrasé decideixen deixar per escrit allò que havia passat, i que no s’havia fet públic.

Per intentar entendre que va passar a IQOXE aquella nit, els autors van recòrrer a un extens informe judicial.

Durant aquesta recerca, els hi van sorgir altres preguntes sobre els accidents que podien haver passat i dels que la ciutadania no tenia coneixement.

L’agenda dels periodistes aquest Sant Jordi, esta plena d’actes que els romandràn ocupats per les diferentes paradetes de Tarragona durant tot el diumenge. 

La gran explosió. Corrupció, perill i deixadesa a la petroquímica més gran del sud d’Europa és, per tant, un dels llibres que preveuen més vendes aquest Sant Jordi al Camp de Tarragona. Periodisme i proximitat han estat claus perquè la gent de la ciutat i els seus voltants, deixin de relativitzar el risc que existeix al viure a prop de l’indústria química.

PUBLICITAT