Una diada castellera festiva per marcar el caràcter tarragoní

Les quatre colles tarragonines actuaran plegades per primer cop aquest 2023 a la diada de Sant Jordi aquest diumenge a les 20 h. La Rambla Nova serà testimoni d’una actuació simultània de 45 minuts per enlairar les estructures que desitgin.

castells Sant Jordi
PUBLICITAT

Els Xiquets de Tarragona arriben amb la intenció de repetir les estructures de set estrenades el cap de setmana passat a la plaça de la Font. Roger Peiró, cap de colla dels matalassers, destaca que “aquesta diada es l’arrancada del curs casteller”.

En paraules similars s’expressa Adrià Calvet, que esperen fer passos endavant, però remarca sobretot el caràcter festiu i emotiu d’aquesta diada.

La Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau apostarà per les estructures de set, afegint algun castell amb agulla. El seu cap de colla Jordi Gaya, exemplifica que “aquesta diada es la carta de presentació als espectadors de Tarragona”.

Els Xiquets del Serrallo portaran a la rambla castells de sis i alguna estructura de gamma alta de sis. Josep Maria Gaya, cap de colla dels del barri mariner, resalta “el càracter tarragoní d’aquesta diada”.

La diada de Sant Jordi suposa per les colles tarragonines l’inici del calendari i la carta de presentació davant els espectadors de Tarragona. Cal destacar que enguany les quatre colles de la ciutat arriben amb una junta directiva renovada.

PUBLICITAT