Tarragona Daily | Nou subdelegat

Santiago Castellà pren càrrec com a nou subdelegat del Govern

Santiago Castellà ha pres càrrec com a nou subdelegat del Govern a Tarragona aquest dimarts en un acte presidit per la delegada del govern a Catalunya, Maria Eugenia Gay, i en companyia de les autoritats polítiques, policials i empresarials del Camp de Tarragona. Castellà, de cinquanta-cinc anys i professor universitari de professió, deixa el seu càrrec al senat d’Espanya per prendre el relleu de Joan Sabaté com a subdelegat del govern espanyol, qui va presentar la seva renúncia fa un mes. En el seu discurs Castellà ha cridat al consens i al diàleg, defensant la subdelegació com un punt de connexió entre totes les administracions públiques del territori.

Santi Castella subdelegat govern

Detenen 4 persones i desmantellen un punt de venda de drogues a TGN

PUBLICITAT

Divendres passat, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van detenir al barri de Campclar de Tarragona, quatre persones com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Durant la investigació prèvia es va confirmar que moltes persones freqüentaven diàriament aquest domicili per comprar-hi cocaïna, heroïna i marihuana. Aquest fet va generar inseguretat i preocupació per part dels veïns i veïnes.  A l’interior de la vivenda, hi van trobar 500 grams de cocaïna, 30 grams d’heroïna i quatre quilos de cabdells secs de marihuana entre altres.Els quatre detinguts van passar ahir diumenge a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar per a tres d’ells l’ingrés a presó.

L’antic Hostal del Sol serà convertit en una zona enjardinada

L’espai de l’antic Hostal del Sol serà convertit en una zona enjardinada. Així ho ha anunciat la consellera de parcs i jardins, Elvira Vidal, en una entrevista al Bon Dia Tarragona. Aquest emplaçament, que havia estat un pàrquing de zona blava, pretén convertir-se en un “balcó per badar damunt la Mediterrània“. Segons ha afirmat Vidal, el projecte per retirar el mur i enjardinar-lo ha passat ja dos informes favorables de la Generalitat i ara encara la seva redacció definitiva. Amb tot, Elvira Vidal, destaca que l’objectiu d’aquest mandat ha estat “reivindicar el patrimoni verd propi de la Mediterrània”.

El ChatGPT arriba a la Universitat Rovira i Virgili

El nou sistema d’intel·ligència artificial capaç de respondre qualsevol qüestió amb llenguatge natural, el ChatGPT, ha arribat a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. El ChatGPT ha posat a prova els estudiants de primer del grau en Enginyeria Matemàtica i Física amb un plantejament reptes per a la metodologia docent i l’avaluació. El professor ha demanat al ChatGPT que elaborés quatre afirmacions sobre independència lineal de vectors, dues de les quals havien de ser verdaderes i dues de falses. I els estudiants havien de raonar en quines afirmacions havia encertat i en quines s’havia equivocat la màquina.

S’inicia la 5a edició del Tarragona Sona Flamenc

Torna el Festival Sona Flamenc al Teatre Tarragona. Del 4 al 19 de març, s’hi podrà gaudir de ball, teatre i música, de la mà d’artistes locals i figures destacades entorn el món del flamenc amb un to contemporani enfocat a un públic transversal. Durant els setze dies de festival, hi participaran fins a uns 250 artistes en un total de 28 activitats en 21 espais diferents de la ciutat. D’entre els punts forts de la programació, s’inclouen al Niño de Elche, Chicuelo i Yoel Vargas, encara que hi haurà un seguit d’artistes locals de talent tarragoní. Kike Colmenar és el director del festival.

PUBLICITAT