#TarragonaDaily | L’alcalde de Tarragona demana “un sistema ferroviari del segle XXI”

Després d’una nova jornada dramàtica aquest dimarts al vespre a les línies dels trens de Rodalies de Tarragona i la demarcació, deixant totalment tallada la circulació durant més de dues hores entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders, l’alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, ha reiterat la necessitat de posar solucions definitives als problemes que es repeteixen amb molta freqüència, especialment els darrers mesos. Els Mossos continuen investigant el darrer dels molts robatoris de cable, mentre Viñuales deixa clar que des de l’Ajuntament no poden donar una solució, però els toca exigir-la. Defensa que la ciutadania mereix un sistema ferroviari del segle XXI, així com que seguiran liderant la batalla per aconseguir el pas de les mercaderies per l’interior.

PUBLICITAT

En política municipal, Esquerra Republicana posa línies vermelles en la negociació del Pla d’Ordenació Urbanística de Tarragona. En declaracions a Ràdio Ciutat de Tarragona. els republicans asseguren que la proposta actual de POUM els satisfà en línies generals perquè manté les directrius del mandat anterior, però rebutgen radicalment la proposta del govern del PSC d’urbanitzar l’entorn de Mas d’en Sordé i una àrea petita de la Budellera.

Els treballs arqueològics previs a la rehabilitació integral de la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona van començar el 30 de maig. S’està fent una campanya arqueològica per recollir la informació necessària per a la redacció del projecte executiu de rehabilitació, que està finançat pel ministeri de Cultura amb 7 milions d’euros dels fons Next Generation. En funció dels resultats es definirà com serà l’ampliació del mòdul de serveis actual. Les obres està previst que comencin el 2025.

En successos, els Mossos van detenir aquest dimarts tres homes en un xalet de la urbanització dels Boscos de Tarragona per suposats tràfic de drogues i altres activitats il·lícites. Els Mossos van escorcollar l’immoble i van decomissar un quilo d’haixix, una arma simulada, part de la carrosseria del frontal d’un vehicle sostret a Suècia, així com diverses caixes d’anabolitzants preparades per a la seva distribució i venda.

En cultura, es compleixen 10 anys del “Tarragona Ciutat de Castells”, una iniciativa que enguany portarà cada dimecres d’estiu a les 20 h una exhibició de castells als peus de la catedral. Les quatre colles de la ciutat, juntament amb els convidats dels Nois de la Torre oferiran un assaig a l’aire lliure, per tal que el curiosos visitants puguin gaudir d’aquesta tradició declarada Patrimoni de la Humanitat.

En esports, la plaça Corsini es convertirà en pista de bàsquet per acollir, el 29 de juny, el Circuit 3X3 Pro de la Federació Catalana de Bàsquet. El torneig comptarà amb la participació d’equips professionals tant catalans com d’arreu d’Espanya i del món.

PUBLICITAT