Traficant amb llibres i roses

Sant Jordi és un dia de celebració per molts motius. Els carrers s’omplen de roses i llibres i no cal estar enamorat per repartir amor entre aquelles persones que estimes. Per això des de Ràdio Ciutat ho hem volgut celebrar d’una forma molt especial.


Reportatge

Guardians de llibres

PUBLICITAT

Muntanyes de llibres, treballar entre moltes obres, o buscar, destriar i pensar quines són les millors opcions per tenir als prestatges podria ser la feina dels llibreters i les llibreteres. Però també és l’ofici d’unes altres persones, que sovint no veiem tant, com són els bibliotecaris i les bibliotecàries. (Escolta-ho)


El debat

Els adolescents i la lectura

Adolescents lectura

Arriba Sant Jordi i els llibres es tornen protagonistes. La gent col·lapsa els carrers fullejant i comprant les obres de moda i els grans clàssics, però el debat etern sobre les noves generacions i la seva afició a la lectura es posa en relleu. Joan Pere Fortuny, professor de català de l’Institut Martí i Franquès. (Escolta-ho)


Al carrer

La gent viu el Sant Jordi

A Golfes han sortit al carrer per veure com viu i es prepara la gent per Sant Jordi i com celebraran el retorn d’aquesta festa tan significativa per Catalunya els tarragonins i tarragonines tot i que també descobrim que a Vigo els hi encanta Sant Jordi o que els dentistes també regalen roses…

(Escolta-ho)


Les recomanacions

Les recomanacions més Golfes

A Golfes també celebren Sant Jordi i és que ens encanta llegir, què us pensàveu, que a la nit no és llegeix? Hi ha temps per a tot! Els convidats i convidades del programa també tenen una gran passió lectora. (Escolta-ho)


Retrospectiva

Atipar-se de llibres

Després de dos anys, Sant Jordi es tornarà a celebrar a la ciutat de Tarragona gairebé sense restriccions. La Rambla Nova es tornarà a omplir de gent i de parades amb llibres i roses. itu Rovira, representant del Gremi de Llibreters de Tarragona en parla. (Escolta-ho)


Els castells

La diada Castellera on comença tot

Foto: Colla Jove

Antigament, a Tarragona no s’hi feien castells per Sant Jordi. La temporada començava per Corpus, i estava marcada per Sant Magí i Santa Tecla. Però tot això va canviar així com explica el gestor cultural, Jordi Bertran. 

(Escolta-ho)


Entrevista

Enviar novament roses

Joan Guillén, president del Gremi de Floristes de Catalunya ens acompanya en aquest especial de Sant Jordi a Ràdio Ciutat de Tarragona amb qui parlem sobre la venda de roses en una edició de recuperació, les previsions, i què hem de tenir en compte a l’hora de comprar-les i conservar-les. Des del gremi mostren satisfacció per l’edició d’enguany amb ”certa normalització”. (Escolta-ho)


Els autors

Iu Forn: “No soc optimista amb la justícia a Espanya”

L’alimentació està a l’ordre del dia Iu Forn ha publicat aquest 2022 un llibre que intenta reflexionar sobre el model jurídic de l’Estat Espanyol. Es tracta de Judici a la Justícia, una obra on ha parlat amb diferents juristes, i altres entesos del món jurídic. (Escolta-ho)


Les entitats

Entusiasme i preocupació

Associacions i entitats de Tarragona, tenen moltes ganes de la diada de Sant Jordi d’enguany. Després de dos anys de pandèmia i sense restriccions, facilita els paradistes a què hi pugui haver més volum de gent. Tanmateix, les precipitacions podien “xafar” la festa. (Escolta-ho)


Aquest contingut s’ha pogut realitzar gràcies a la participació i la col·laboració de tot l’equip de Ràdio Ciutat. La principal intenció és celebrar la jornada de Sant Jordi aportant les diverses veus del territori.

PUBLICITAT