Guardians de llibres

Muntanyes de llibres, treballar entre moltes obres, o buscar, destriar i pensar quines són les millors opcions per tenir als prestatges podria ser la feina dels llibreters i les llibreteres. Però també és l’ofici d’unes altres persones, que sovint no veiem tant, com són els bibliotecaris i les bibliotecàries.

PUBLICITAT

La Núria Gondolbeu Solé i el Sergi Guardiola són la biblitecària de la Biblioteca Pública de Tarragona, i el bibliotecari de la Biblioteca del Seminari de Tarragona. Treballen envoltats de llibres, de diferents temàtiques, i veuen com passa gent cada dia per les instal·lacions on imparteixen el seu ofici. La seva figura al llarg de la història ha anat canviant. 

Són unes figures que fan una feina molt invisible, però necessària per poder ordenar la gran quantitat d’informació que tenen les biblioteques. Unes tasques que han anat evolucionant gràcies a les noves tecnologies, i que ha patit diferents canvis. 

La digitalització i els recursos en línia cada cop han anat agafant més força, la revolució tecnològica també s’ha fet evident a les biblioteques. 

La pandèmia ha accelerat aquest procés. I com en molts altres sectors es troben en un punt que estan intentant trobar un equilibri entre els recursos a través d’internet i presencials. 

Cal tenir en compte, però també el caràcter social que tenen, i la seva lluita per intentar donar les mateixes oportunitats a tota la societat.

En un moment on el paper de la biblioteca pública s’ha posat sobre la taula, especialment a Madrid, reivindiquen el seu paper.

La pregunta aquí és: quin serà el seu futur? Una qüestió difícil de respondre.

PUBLICITAT