#WeeklyTarragonès | Creix un 26% la despesa dels turistes a Salou durant la temporada baixa

Creix un 26% la despesa dels turistes a Salou durant la temporada baixa

La despesa que els turistes han fet via targetes bancàries a Salou durant els mesos considerats de temporada baixa ha crescut un 26% el 2023 respecte a l’any anterior. L’abril, maig, setembre, octubre i novembre són els mesos on més ha crescut la despesa. L’alcalde del municipi, Pere Granados, ha celebrat que s’hagi registrat un increment dels visitants durant tots els mesos de l’any i creu que “s’estan recollint els fruits” del treball que, des de fa anys, fa el municipi per aconseguir la desestacionalització del turisme.

PUBLICITAT

Durant el 2023, el nombre de turistes ha incrementat un 5,7% i la despesa del turisme ja representa el 55% del total que es registra al municipi.

L’ACA produirà biogàs per a autoconsum a les depuradores de Vila-seca i Salou

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha adjudicat la redacció dels projectes constructius per produir biogàs per a l’autoconsum a les depuradores de, Vila-seca i Salou (Tarragonès) i també a Ginestar (Ribera d’Ebre). Les actuacions estan pressupostades en més de 7,3 milions d’euros i es preveu rebre un ajut de 900.000 euros del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) dels fons Next Generation. D’aquests 900.000€, 869.000 seran per a Vila-seca i Salou.

A la depuradora de Vila-seca i Salou s’executarà una  plataforma de fangs, una digestió anaeròbia i una cogeneració per valorar el biogàs que es produeixi. La redacció del projecte constructiu té un pressupost de 107.590 euros. 

La finalitat de l’ACA és que en deu anys, el 78% de l’energia de les depuradores catalanes provingui de fonts verdes. El pla d’eficiència energètica a les depuradores de Catalunya va començar el 2018 i preveu una inversió de 159 milions d’euros.

Repsol es prepara per una parada programada de 150 MEUR

Repsol ho té tot a punt per la parada programada de l’àrea química del complex de Tarragona. El proper 15 de gener, la companyia iniciarà aquesta parada que suposarà fins a 50 milions d’euros en manteniment i 100 milions més d’inversió en matèria de seguretat, eficiència energètica i millores de la competivitat amb la mirada posada en el futur. 

En total s’espera que unes 4.000 persones treballen en aquesta parada que ha tingut 18 mesos de preparació i que tindrà uns 1.300 treballadors de mitjana per dia. En total, els treballs duraran 52 dies i permetran que Repsol redueixi l’emissió de més de 100.000 tones de CO2 anuals.

Condemnats a 5 anys de presó per provocar un incendi a PortAventura

L’Audiència de Tarragona ha condemnat dos homes a cinc anys de presó per causar un incendi amb tres focus al recinte de PortAventura el 4 d’agost de 2022.

El ministeri fiscal demanava quinze anys de presó per ambdós per un delicte d’incendi amb perill. En el judici celebrat aquest dijous a la secció quarta, les parts han assolit un acord de conformitat i s’ha considerat que els focs tenien una “menor entitat” per a les persones. Per la qual cosa, s’ha rebaixat la petició de presó.

Els dos condemnats, que tenen antecedents no computables amb aquesta causa, es trobaven en presó preventiva des dels fets.

PUBLICITAT